Ha kevés az időd, készíts kókuszgolyót

Sokszor előfordul, hogy barátainkat majdhogynem váratlanul vendégül kell látnunk és már nincs időnk a bevásárlás és a vacsora megfőzése után süteményt is sütni, de mégis szeretnénk valami házi készítésű édességgel meglepni őket.

Erre az egyik legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető édesség, a kókuszgolyó. Persze, ha van, elég időnk kombinálhatjuk sütéssel is. A receptneked.hu kókuszgolyó receptjei között nagyon sokféle elkészítési móddal találkozhatsz, kezdve a gyerekkorodból ismert legegyszerűbbel, ami ugye akkor rum nélkül készült. 

Később kis rumaroma is került bele, de van, aki meggyel vagy esetleg rumba áztatott meggyel készíti. Ennél azonban már fantáziadúsabb receptek között is válogathatsz. Ilyen a kókuszgolyó szelet, amikor az elkészített kókuszgolyóknak egy tésztaágyat készítünk, és megsütjük, majd még csokoládéval bevont kókuszos krémmel is lefedjük. A kókusz más krémek alapanyaga is lehet.

Töltheted például a piskótatekercset is kókuszkrémmel. De a kókuszreszelék kiválóan alkalmas apró sütemények díszítésére is, sőt akár színezheted is, amivel még izgalmasabbá teheted a szülinapi tortát.