A helyes fülbevaló kiválasztása

A fülbevaló  viselete hosszú időkre vezethető vissza, a divat mindig meghatározta, hogy mikor milyen formájú, méretű, anyagú számított ideálisnak. Napjainkra igen széles választéka alakult ki ezen ékszerek körének is, melyek közül mindenféle stílushoz, alakhoz, fejformához, kedvelt színekhez találhatunk ideális darabot. Elgondolkodott már valaha azon, hogy tényleg a tökéletes fülbevalókat választotta ki magának?

Nézzünk néhány tippet az ideális fülbevaló helyes megválasztásának érdekében:

  • Első és legfontosabb szabály, hogy a teljes ruházathoz és a többi viselt ékszerhez passzolnia kell a fülbevalónak!
  • Az egységes kinézetnél egy alapszabály, hogy az ékszer legalább egy színe meg kell jelenjen a ruházat vagy a többi kiegészítő valamely részén. Ellenkező esetben, a ruházathoz képest színében erősen eltérő ékszer viselete öltözködés terén nem sugározhat magabiztosságot.
  • Ha nagyméretű fülbevalót választunk, a nyaklánc el is hagyható. Akik szeretnék mégis a kettőt együtt hordani, tanácsoljuk hosszú hajukat hátrafogni a takarás elkerülése végett. Kifejezetten a kerek arcúaknak ajánljuk ezt a fajtát, mely igazán kiemeli a fejformát és a fülbevaló szépségét.
  • A közepes és kisméretű változatoknál más ékszer viselete már jobban ajánlott, sőt kötelezőnek mondható. Egy-egy kisméretű ékszer más társaival egy még jobb megjelenést, erősebb hatást képes elérni.

  • A hosszúkás arcformát kiemeli egy nagykarikás fülbevaló, míg a kerek archoz pont, hogy egy hosszúkás ékszer viselete ajánlott.
  • Színválasztás során beszélhetünk hideg és meleg színű változatokról. Az ezüst kifejezetten kékes, zöldes és bíborvörös árnyalatokhoz megy leginkább hideg színével, illetve ilyen árnyalatú kövekhez passzol leginkább az ékszerben. Az arany esetében a sárgás, barnás, vöröses és pasztellszínek azok, melyek egységes megjelenést adnak. Itt már egyértelműen meleg színekről beszélhetünk. Sokféle formában és stílusban találhat ezekből az ékszerekből webáruházunkban. Szettek közül is választhat, melyeknél az ékszerek gondosan kidolgozott, egységes formákkal a tökéletes színkombinációt és megjelenést garantálják.
  • Feldobja az otthoni ruhát és a megszokott kinézet helyett még nőiesebb megjelenést ad, ha könnyedséget árasztó vékony, kis fülbevalót hordasz. A színesebb változatok viseletének megválasztásakor óvatosak legyünk, nem mindegy, milyen alkalomkor viseljük azokat. A szinte bármely ruhához passzoló anyagok és színek az arany az egyedi sárga színével és az ezüst a hideg, fémes hatásával örök darab.
  • Összességében elmondhatjuk, hogy gondosan megválasztott ékszer viselésével érhetünk el magabiztos, egységes megjelenést, melyhez egy tökéletes fülbevaló is hozzájárul.