A gerincvezeték duguláselhárítása profi szakemberek dolga

 

Biztos mindenkiben felmerült már a kérdés: miért is igényel a duguláselhárítás szaktudást, hiszen különböző eszközökkel házilag is orvosolható a problémla? Sok esetben tényleg megszüntethetjük a dugulást házipraktikákkal, de ezek csak rövid ideig nyújtanak megoldást és nem tudjuk orvosolni vele a probléma igazi okát. Ezért célszerű inkább szakembert hívni, mert korszerű technológiával és profi felszereléssel (kamerás csővizsgálat, száloptikás készülék) gyorsan és szakszerűen el tudja hárítani a problémát.

A gerincvezeték duguláselhárítása már komoly szaktudást igényel, ugyanis a házi praktikák bevetésével sajnos nem érünk el a gerincvezetékekben kialakult komoly dugulásokhoz. Ilyen esetekben csak a profi szakemberk tudnak segíteni, mivel komoly felszerelésekkel és modern technológiákkal bármilyen dugulási problémát meg tudnak oldani, és munkájukra garanciát is vállalnak.

De mi okozza a dugulást a fő- és gerincvezetékekben? Ennek több oka is lehet: dugulás, süllyedés, vízkőlerakódás, gyökérbenövés, belógó vagy begyűrődött gumigyűrűk, a csőszerkezet törése, horpadása, roncsolódása, a mosogató lefolyó csőátmérőjének helytelen megválasztása, nem megfelelő lejtés, idegen tárgyak. Sok esetben okoz problémát, amikor a gerincvezetéket nem viszik az előírás szerinti mélységre, így ha a  talajt nyomás éri (pl. teherautó), akkor eldeformálódik a cső és vízzsák alakulhat ki, ami visszatérő dugulást okozhat. Mivel a gerincvezeték több okból is eldugulhat, ezért a szakember a gerincvezeték duguláselhárítása előtt egy kamerás csővizsgálatot végez, mely akár milliméter pontosan megmutatja, hol van a dugulás és mi okozza. Ha a szakember már tudja a dugulás okát, akkor a megfelelő felszereléssel és technikával egyszerűen és gyorsan elvégezheti a gerincvezeték duguláselhárítását.